Οι μαθητές μας στο EUSO 2015



Λίγα λόγια για το EUSO

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 και από τότε διεξάγεται κάθε χρόνο.

Κάθε χώρα συμμετέχει με δύο ομάδες μαθητών που επιλέγονται με διαδικασία που αποφασίζει η κάθε χώρα. Από τη Διοικούσα Επιτροπή της EUSO έγινε αποδεκτή η πρόταση του επιστημονικού Σωματείου ΠΑΝΕΚΦΕ να αναλάβει για την Ελλάδα τη διαδικασία επιλογής των ελληνικών Ομάδων, μέσω των ΕΚΦΕ. Η αποστολή της κάθε χώρας αποτελείται από τον Συντονιστή, που είναι και αρχηγός της αποστολής, τους δύο Μέντορες (Φυσικός-Χημικός ή Βιολόγος) και τις δύο ομάδες των μαθητών (σύνολο 9 άτομα). Κάθε χώρα επιβαρύνεται μόνο με τα έξοδα μεταφοράς/ταξιδιού των μελών, τα έξοδα διαμονής επιβαρύνουν τη διοργανώτρια χώρα.

Στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα οι μαθητές διαγωνίζονται σε πρακτικά και όχι σε θεωρητικά θέματα και αυτά είναι η επίλυση δύο προβλημάτων με τη διεξαγωγή πειραματικών μετρήσεων-χρήση πειραματικής διάταξης. Το περιεχόμενο της ύλης, στην οποία θα διαγωνισθούν οι μαθητές, το καθορίζει η διοικούσα επιτροπή της EUSO και πρέπει να αποτελεί μέρος από την ύλη που διδάσκονται οι μαθητές σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες


Το Σχολείο μας συμμετέχει ανελλιπώς στο διαγωνισμό και οι ομάδες μαθητών επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια αν και η θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση των μαθητών μας τους κατατάσσει στους πέντε καλύτερος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στα παιδιά που συμμετείχαν φέτος ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.



.